Het brouwersduo

Erwin Vanmol (°1967) is een cartoonist die al voor verschillende media heeft gewerkt (o.a. Doorbraak, Knack, P-Magazine, Le Vif, De Standaard, Het Laatste Nieuws, Arbo Podium, Internet Hotspots). Ook heel wat bedrijven zoals ING, Nestlé, Swissport en Microsoft Benelux doen een beroep op zijn diensten.

In de lente van 2016 droomde hij ervan om een eerste bier op de markt brengen. Hij lanceerde een crowdfunding om het project te financieren. De respons was groot. Amper 18 uur later had hij nodige geld bijeen voor zijn eerste brouwsel.

Een paar weken later verscheen in het Belgisch Staatsblad de oprichtingsakte van Vrijstaat Vanmol Brewing.

 

Jan Panneels (°2001) is een student Handelswetenschappen aan de universiteit in Antwerpen.

Kort nadat Erwin Vrijstaat Vanmol had opgericht, ging Jan bij hem eens langs om hem een handje te helpen tijdens het brouwen. Het bleef niet bij die ene keer. Uiteindelijk zette Jan ook een crowdfunding op het getouw om een eigen bier te produceren. De nationale media pikten het nieuws op, want de toen 15-jarige scholier was in principe nog 'te jong om zijn eigen bier te drinken'.

De actie werd een groot succes en Jan besliste om zijn spaargeld en de winst die hij had gemaakt met de verkoop van zijn eerste Janimal-brouwsel te investeren in de brouwerij. Zo werd hij medevennoot en officieel 's lands jongste professionele brouwer ooit.