Nørse Man Project

Vikings lusten het rauw!

Het Nørse Man Project heeft eindelijk voet aan wal gezet.
Een schat aan rauw Pajottenlands Vikingbier ligt voor het grijpen.
Inschepen kan hier. We zetten alle zeilen bij!
SKØL!

Een onwaarschijnlijk straf verhaal!

Een straf verhaal

Met de noorderzon vertrokken!

Een jaar geleden trokken Erwin Vanmol en Jan Panneels van Vrijstaat Vanmol naar Noorwegen om er de geheimen van het Scandinavisch hoevebrouwen te leren, meer bepaald die van het rauw vikingbier en de magische 'kveik' gist

Ring TV reisde mee en volgde hun avonturen aan de oever van de Sykkylvsfjorden en maakte er een beeldverslag van. De fotoreportage vind je hier.

Terug thuis zijn we meteen begonnen met alle opgedane kennis om te zetten in een bier in lijn met de Pajottenlandse traditie. Tientallen experimenten volgden elkaar op. 

En toen kwam corona...

De café’s gingen dicht en de verkoop viel stil. We bleven echter niet bij de pakken zitten. Al onze aandacht ging naar het Nørse Man project. We probeerden het geheim van de kveik, de Scandinavische oergist, te doorgronden. Met succes uiteindelijk. 

In noo(r)d leert men zijn vrienden kennen...

Vorig jaar hebben we Glenn, de brouwmeester van de ambachtelijke brouwerij Alvinne, ontmoet toen we schouder aan schouder stonden tijdens een craft beer festival. Alvinne verwierf wereldfaam met haar gedurfde, op hout gelagerde bieren. Toen we hem in het voorjaar vertelden over onze Nørse Man plannen, was hij meteen bereid om samen te werken en het project naar een nog hoger niveau te tillen.  

Nu is het zover! Na een jaar van experimenteren, zwoegen, zweten en vooral veel proeven stellen we nu met trots onze Nørse Man aan u voor. Het resultaat van de 'collab’  tussen Vrijstaat Vanmol en Alvinne is er één waar beide partijen enorm trots op zijn: een mooi samenvloeisel van twee typische brouwstijlen. 

Een nieuw brouwtijdperk breekt aan

Dankzij het project Nørse Man project hebben we veel nieuwe, fantastische dingen geleerd. We voelen aan dat dit slechts het begin is van een nog groter project. Er is echter nog verder onderzoek en ontwikkeling nodig. Daarom hebben naar aanleiding van de lancering van de Nørse Man een crowdfunding opgezet om die R&D-inspanningen te financieren en een volgende Nørse Man brouwen. Er zitten al enkele ideeën in de pipeline. Aan de horizon verschijnt al onze volgende bestemming: de fabelachtige 'bloedadelaar'. 

De redder in noo(r)d!

Dat bent u! U kan ons helpen om onze plannen waar te maken door in te schrijven op één van de Nørse Man pakketten. Het bier zal geschonken worden in een aantal gerenommeerde cafés en restaurants en is voorts enkel te koop via onze website. Wordt dus deelgenoot van ons project en proef als een van de eersten onze Nørse Man. 

Oh, en misschien nog het belangrijkste feit van allemaal: de Nørse Man is SUPERLEKKER !!!!

 

De perfecte symbiose

tussen de eeuwenoude brouwculturen van de Vikings en het Pajottenland

Nørse Man is een ambachtelijk vikingbier op Pajottenlandse wijze gebrouwen,
droog gehopt en op hout gerijpt, met een fruitig aroma,
een aangenaam zuurtje en een heerlijke afdronk.


Enkel verkrijgbaar in flessen van 75cl
(gelimiteerde oplage van 1800 flessen).

Wordt ook van 't vat getapt in een aantal gerenommeerde cafés en restaurants.

 

=> => =>  BESTEL HIER JE NØRSE MAN REWARDS !  <= <= <=
Click here to obtain your NØRSE MAN rewards !
(beer and rewards info also available in English)

 

De crowdfunding-pakketten worden GRATIS aan huis geleverd in BELGIË en NEDERLAND.
Wie zijn crowdfundingpakket komt afhalen, krijgt een KLEINE EXTRA ATTENTIE

Verzending naar andere EU-landen is eveneens mogelijk. 
De rewards worden verzonden vanaf 21 september 2020.
 

STAND VAN ZAKEN
CROWDFUNDING

Nørse Man

Een fantastische samenwerking tussen

Comments